Tijdloze vierkantshoeve combineert landelijke sfeer met moderne architectuur.

Het geheel doet denken aan een traditionele vierkantshoeve waarbij gebruik werd gemaakt van materialen zoals Franse natuursteen voor de gevels en gepatineerd zink voor de daken. Binnenin is het evenwel modern geïnspireerd met grote raamvolumes die veel daglicht binnen brengen in de open ruimten. De achtergevels van de woning zijn noordoost georiënteerd, zodat de zon rondom de woningen draait en zodoende een meestal mooi belicht landschap oplevert, zonder oververhitting tijdens de zomermaanden.

De blokramen zijn gemaakt van tropisch hardhout en liggen allemaal volledig gelijk met het gevelvlak. Binnenin creëert dit een enorm ruimtegevoel. De ganse woning is uitgerust met modern comfort zoals vloerverwarming, verdoken led verlichting, domotica en een systeem D ventilatie. De vloeren zijn in wezen gietvloeren, beneden kasseien waarover spierwitte PU gegoten is zodat het reliëf van de kasseien van buiten naar binnen optisch blijft doorlopen en op de bovenverdiepingen werd gekozen voor een epoxyvloer vermengd met witte carrara marmer.

De volledige inrichting en al het meubilair werd op maat gemaakt van Resopal Massiv (volkern) en wit Corian composiet. De kernopdracht was tijdloze eenvoud in combinatie met moderne vormgeving en materiaalgebruik.  Ook de binnendeuren voorzien van een onzichtbare omlijsting van de Belgische fabrikant Anyway Doors volgen deze filosofie, waarbij de grepen ook volledig functioneel in het deurblad verzonken zitten.

Praktische informatie

Architect: Anja Vissers

Meivuurstraat 26
2200 Herentals
T+F +32 14 55 23 10
info@architectenburo-anja-vissers.be
http://www.architectenburo-anja-vissers.be/

Gekende leveranciers: