moderne blokdeuren tot aan het plafond

TREND: binnendeuren van vloer tot plafond

Moderne binnendeuren van vloer tot aan het plafond.

Een trend die zich de laatste jaren in moderne architectuur uit. Deuren van vloer tot plafond geven een theatraal effect mee aan een modern interieur en ze geven een verhogend effect wanneer je niet over mega hoge plafonds beschikt. Dergelijke deuren worden normaal gesproken altijd op maat gemaakt. Hou er dus rekening mee dat je bij een schrijnwerker of een maatwerkfabrikant van binnendeuren ten rade zal moeten gaan. Onderstaand informatie die afkomstig is van een Belgische deurenspecialist die zich specifiek toelegt op maatwerk deuren met een moderne look en afwerking.

moderne binnendeur op maat van vloer tot plafond

Moderne binnendeur van vloer tot plafond. © Anyway Doors

Anyway Doors is een Belgische deurenspecialist die zich sinds 1995 toespitst op moderne binnendeuren op maat. Anyway legt haar focus als deurenfabrikant op innovatieve design met functionele én praktische meerwaarde. De filosofie “de ideale deur is geen deur” wordt onderbouwd door functionele aspecten zoals discreet ingebouwde ventilatie ten gunste van een gezond woonklimaat, een perfecte afsluiting met tochtpreventie, thermische en akoestische afscherming, modulaire draairichting, geluidloze sluiting, onzichtbare scharnieren,…. De deuren blijven continue aanpasbaar qua draairichting en scharnierzijde waarvoor niets ingebouwd dient te worden in de vloer, vandaar ook de benaming “Anyway”.

binnendeuren van vloer tot plafond

Binnendeuren van vloer tot plafond van het Belgische merk © Anyway Doors.

Deuren zijn zowat het meest gebruikte bouwelement in elke woning, ze beslaan dan ook een aardig percentage van het wandoppervlak, al helemaal bij toepassingen waarbij de binnendeuren tot aan plafond reiken. Reden te meer om aan binnendeuren de nodige aandacht te besteden, zodat u naast de juiste keuze ook de correcte voorbereidingen kan treffen. Met hun minimalistisch en functioneel design, onderscheiden deze deuren zich van klassieke houten binnendeuren. Ze bevinden zich ondertussen in meer dan 10.000 individuele residentiële woonprojecten.

Volledig afgewerkt deurenconcept met innovatieve materialen.

Van bij het initiële ontwerp ging de aandacht naar hoogtechnologische en onderhoudsvriendelijke materialen. Alle binnendeuren zijn dan ook volledig “afgewerkt” = niet te schilderen, krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en resistent aan de meest gebruikelijke chemische stoffen. De opbouw van het deurblad bestaat uit een aluminium basisframe waarin PUR-hardschuim de binnenkern vormt, met een eindafwerking van de deur in Resopal Massiv ( 3mm dik ). Uit puur technisch oogpunt worden alle sluittechniek, scharnieren en bevestigingen onzichtbaar verwerkt. De onzichtbare scharnieren zijn dus daadwerkelijk onzichtbaar, ook bij een geopende deur wat vaak niet het geval is bij andere deurproducten.

design binnendeur tot plafond

©Anyway Doors

Binnendeuren van vloer tot plafond praktisch.

De montage van de binnendeuren tot aan het plafond gebeurt bij voorkeur nadat de ganse woning is afgewerkt. Meestal wordt gekozen voor een strakke blokkader rondom de deur. Dit “BKO ” systeem is zeer eenvoudig aangezien alles dient afgewerkt te worden alsof er geen deuren geplaatst zouden worden. De volledige deuropening dient dus gepleisterd te zijn (ook de binnenzijde!) en de vloer dient gelegd te worden alvorens ingemeten kan worden.

Anyway hangt de deuren ook steeds centraal in de deuropening. Een eigenzinnige filosofie, die misschien tegen de markt in druist; maar het garandeert wél een stabiele en soliede verankering met een identiek uitzicht langs beide zijden van de deur, zonder het risico op scheuren of barsten in de toekomst!

De centrale montage is zeker iets om in het achterhoofd te houden! Met de actuele trend naar deuren met een onzichtbare omlijsting een uiterst belangrijk advies om scheuren en barsten te vermijden! Deuren met een onzichtbare omlijsting kunnen desgewenst ook kamerhoog toegepast worden, maar hiervoor dienen op voorhand de nodige voorzieningen te gebeuren! Tijdig advies inwinnen is hier de belangrijkste factor!